fbpx

В Івано-Франківську показали олійне малярство Анатолія Фурлета

Культура 18:41, 06.03, 2018

Виставку малярства відомого в Україні й світі українського митця, члена Національної спілки художників України Анатолія Фурлета відкрили у виставковій залі обласної організації НСХУ. На ній представлено 40 композицій, віртуозно виконаних в техніці олійного малярства.

Під час відкриття цієї виставки мистецтвознавець Мирослав Аронець і художник Богдан Губаль дуже високо оцінили оригінальний мистецький почерк і глибокий філософський зміст творчості Анатолія Фурлета.

За кілька годин перед відкриттям виставки Анатолій Фурлет провів майстер-клас для студентів Інституту мистецтв та учнів художньої школи, які стали свідками створення оригінальної композиції на великому полотні, і під час цього малярсько-педагогічного уроку відповідав на запитання молодих іванофранківців, які освоюють ази образотворчого мистецтва, і коментував процес створення художньої картини.

За внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва і презентацію свого творчого доробку в нашому місті цьому майстрові пензля вручили офіційну Подяку міського голови Івано-Франківська і квіти від міської влади. 

Довідково:

Живописець і графік Анатолій Фурлет останні чверть століття фактично щороку має персональні виставки як в українських містах – Львові, Каневі, Хмельницькому й Чернігові та інших, так і у світі – США, Голландії, Польщі, Болгарії, Німеччині і Єгипті. Його художні полотна зберігаються в багатьох державних та приватних колекціях в Україні й за кордоном.

У своїй творчості художник часто звертається до символіки давніх цивілізацій, які лишили свій слід на українських землях, зокрема до знаків язичницької і трипільської культур. А тому багато його творів містять петрогліфи – стародавні зображення на каменях. Кілька років перед цим маестро працював над тематикою Кам’яної Могили. Через це деякі мистецтвознавці зараховують Анатолія Фурлета до т. зв. міфопоетичної мистецької школи, яка сформувалася на початку 1990-х і традиції якої він нині розвиває. 

Анатолій Фурлет народився на Хотинщині Чернівецької області, з 2000 року живе в м. Буча Київської області. Він випускник художньо-графічного факультету Одеського педагогічного університету (1983 р.). Двоє його дітей пішли слідами батька і закінчили Львівську художню академію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: