fbpx

В Івано-Франківську показали розмальовані бронежилети, створені під час Майдану

Суспільство 09:48, 02.03, 2015

Вчора в Івано-Франківську відкрилась виставка мистецьких робіт, виконаних на бронежилетах, які були пошиті в період Революції франківськими активістами.

За словами організаторів, виставка присвячена борцям за Україну, передає Фіртка.

"Ми презентуємо мешканцям Івано-Франківська виставку на вулиці, оскільки ідея майданівська. А також зважаючи на те, що зараз війна, присвячуємо захід не тільки майданівцям, а й воїнам, які борються за Україну. Всі роботи будуть виставлені на онлайн-аукціонах, які ми проводимо переважно з українською діаспорою, і намагатимемось їх продати, щоб за виручені кошти допомогти пораненим бійцям", – розповіла співорганізатор акції Наталія Сербин.

Співорганізатор виставки Віра Гаврильців налагодила пошиття цих бронежилетів рівно рік тому.

"В лютому минулого року, коли були розстріли на Майдані, я не змогла на це дивитися і зрозуміла, що потрібно щось робити. Вирішила шити хлопцям бронежилети, на роботі підтримали мою ідею. І ми за 4 дні пошили 160 бронежилетів, шились вони день і ніч, 40 ми одразу відправили на Майдан. Всередину кожного бронежилета вставляли 90-ий Псалом і образ зламаного Серця Ісуса, для захисту", – зазначила Гаврильців.

Наразі мешканцям міста презентували 11 "майданівських бронежилетів", у малюванні яких взяли участь художники: Богдан Бринський, Ярема Стецик, Анна Заячківська, Наталія Виксюк, Анна Кшановська, Любомир Городівський, Світлана Повшик, Ірина Погрібна, Мирослав Яремак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: