fbpx

В Івано-Франківську понад 60% тепломереж потребують заміни

Суспільство 14:29, 23.06, 2015

Підготовка до опалювального сезону в Івано-Франківську йде за графіком. Упродовж літнього періоду КП “Теплокомуненерго” проводить планові організаційно-технічні заходи щодо перевірки основного котельного обладнання і допоміжних центральних теплових пунктів.

Наразі комунальники провели часткову реконструкцію чотирьох котелень та гідравлічні випробування тепломереж. Кажуть, за результатами проведених робіт виявлено близько сотні ділянок, які потребують негайного відновлення, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

В "Теплокомуненерго" констатують, понад 60% тепломереж підприємства потребують повної заміни через вікове зношення. Адже більшість з них закладені ще у 50-х роках минулого століття. Зокрема, по вулиці Бельведерскій, Вовчинецькій та Стуса. Відтак, через експлуатацію "проблемних" трубопроводів підприємство втрачає до 10 відсотків теплоенергії упродовж опалювального періоду. Аби покращити ситуацію, комунальники беруть участь в інвестиційних проектах.

Наразі "Теплокомуненерго" співпрацює ЄБРР щодо модернізації та повної автоматизації теплових пунктів у "спальних" мікрорайонах міста. Програмою передбачено повну заміну тепломереж та встановлення зовнішніх приладів обліку теплоенергії. До кінця року комунальники обіцяють пройти тендерні процедури та приступити до виготовлення проектно-кошторисної документації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: