fbpx

В Івано-Франківську працюють над проектом скринінгу слуху у новонароджених

Суспільство 17:12, 07.11, 2014

Оториноларингологи Прикарпаття у ці дні на повний голос говорять про вдосконалення методів раннього виявлення вад слуху у дітей. Центр слухо-мовної реабілітації на базі обласної дитячої лікарні діє вже рік, але цього недостатньо.

Наші фахівці все більше схиляються до якнайшвидшого запровадження скринінгу дітей одразу після народження, щоб не втратити час для їхнього повноцінного розвитку, оскільки багато втрачається, коли дітки двох років і старші після операції чи слухопротезування починають пізнавати світ звуків та нової комунікації, інформує ОДТРК "Карпати".   

У нашій області на диспансерному обліку перебувають 700 глухих чи слабочуючих дітей, причому понад 400 мають інвалідність.

Головний оториноларинголог МОЗ, професор Івано-Франківського медичного університету Василь Попович зазначає, що в Україні цьому питанню приділяється недостатньо уваги.

"Це вже погляд у майбутнє, як ми будемо планувати свою роботу з використанням найсучасніших технологій, і насамперед мова йде про скринінг слуху у новонароджених і в наймолодших дітей. Відповідно, відновлення цього слуху – це супровід дітей у світ чуючих, у доросле життя. Для України така постановка питання досить нова тому, що в нас є колективи, які займаються окремо цим питанням, але комплексний підхід застосовується вперше",  зазначає Попович.

Довідково: Скринінг  система первинного обстеження груп клінічно безсимптомних осіб з метою виявлення випадків захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: