fbpx

В Івано-Франківську презентували виставку "Чарівний край Черемоша й Прута"

Суспільство 21:33, 16.07, 2018

Сьогодні в холі адмінбудівлі ОДА відкрили тематичну виставку художніх творів українських майстрів живопису під назвою "Чарівний край Черемоша й Прута".

За словами начальника Чернівецького прикордонного загону полковника Олега Вовка, експозицію організував заслужений художник України Михайло Пархоменко за сприяння Чернівецької та Івано-Франківської обласних державних адміністрацій. Проект присвячений 100-річчю від дня створення окремого корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА. 
 
Презентовані полотна відображають повсякденне життя прикордонників та краєвиди Буковини і Прикарпаття, які відкриваються під час несення служби.
 
Під час вітального слова заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк зазначив, що дата початку презентації такої тематичної виставки у нашій області не є простим збігом. Картини експонували саме сьогодні з нагоди 28-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України, що, на думку посадовця, несе у собі певний символізм.

Також зазначалося, що за сприяння управління культури Чернівецької та Івано-Франківської областей видано каталог та медаль, присвячені 100-річчю від дня створення окремого корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: