fbpx

В Івано-Франківську пройде «Студентська республіка»

17:35, 21.05, 2014

Протягом травня-липня 2014 у всіх регіонах України всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентська республіка» реалізовуватиме міжнародну програму «Студентська республіка».

Її мета – сприяти зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадянської участі та демократичних цінностей, підтримка діалогу щодо майбутнього України та світу за участі молоді різних регіонів України, пиушть Версії.

Вже більше десяти років цей проект реалізується і на теренах Прикарпаття. Цього року його проведення заплановане на 14-15 червня.

В рамках проекту його учасники будуть моделювати студентську квазі-державу із збереженням в ній всіх політико-правових й економічних процесів. Кульмінацією цього заходу вже традиційно буде обрання Студентського мера та депутатів Студентського магістрату Івано-Франківської області. Саме ці учасники представлятимуть Прикарпаття у фіналі Студреспубліки, який запланований на серпень.

Як зазначають організатори регіонального етапу програми «Студентська республіка», цього року основний акцент в проекті зроблено на змістовій роботі, футуристичних дискусіях, круглих столах і майстер-класах різних форматів. Його учасники працюватимуть над досить актуальною на сьогодні темою – «Нова регіональна модель Івано-Франківщини», зокрема, реальні моменти втілення концепції динамічної децентралізації, нової моделі муніципального управління, більш якісного реагування на запити регіональних громад, втілення прогресивних соціальних та ін. експериментів, здатність реагувати на зовнішні загрози тощо.

Поруч з цим, на учасників Івано-Франківської Студреспубліки чекає і багато розваг, які проходитимуть у вигляді мульти-фестивалів, серед яких  «Перша Леді», «Квест», «Мафія», «Дебати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: