fbpx

В Івано-Франківську пройшов IV Міжнародний інвестиційно-економічний форум. ВІДЕО

Суспільство 17:12, 29.09, 2018

Під музику камерного оркестру у широкому колі друзів і партнерів. Так в Івано-Франківську стартував IV Міжнародний інвестиційно-економічний форум "Партнерство та перспектива". Майже три сотні учасників з України і сусідніх держав: Польщі, Литви та Румунії ділилися досвідом, налагоджували зв’язки та підсумовували напрацювання за рік.

За рівнем інвестицій на душу населення Прикарпаття посідає п'яте місце в Україні. Незалежне агентство "Кредит-Рейтинг" відзначило це сертифікатом найвищого рівня інвестиційної привабливості, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Не лише за сотні кілометрів. Партнерство з Івано-Франківськом налагоджує і близьке оточення. Зокрема, колишній княжий Галич. Під час форуму очільники міст підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку туристичної привабливості регіонів.

За останній рік Івано-Франківськ виграв два гранти Євросоюзу на проекти, які напрацьовувалися саме в рамках інвестиційного форуму. Це, зокрема, забезпечення медобладнанням Центральної міської клінічної лікарні.

Міжнародний інвестиційно-економічний форум – це ще й можливість для місцевих підприємців продемонструвати результати клопіткої праці. Завдяки їхнім старанням останні три роки експорт в Івано-Франківську помітно перевищує показники імпорту. А кількість підприємств у місті продовжує зростати.

Серед "новинок" на сучасному ринку – альтернативні джерела енергії. Попит на них, відзначають підприємці, зростає дедалі більше. До того ж на енергоезбереження нині робить ставку і місцева влада. У цьому напрямку готові співпрацювати з івано-франківським бізнес-середовищем і міжнародні інвестори. У європейських країнах "енергоефективні" рішення побутують. Нині вони готові ділитися досвідом з Україною.

IV Міжнародний інвестиційно-економічний форум став особливим для Івано-Франківська. Цього року обласний центр Прикарпаття здобув визнання Ради Європи та почесний Приз як найвищу нагороду за пропагування європейських цінностей. Торік цього титулу удостоївся польський Люблін, а тепер міста-партнери святкували разом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: