fbpx

В Івано-Франківську п’ятеро бійців АТО отримали квартири. ФОТО

13:35, 29.12, 2017

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА п'ятьом учасникам бойових дій були вручені чергові договори на продаж-купівлю квартир у рамках проекту "Житло воїнам АТО".

Для чоловіків це стало справжнім сюрпризом, оскільки заздалегідь про це їх не повідомляли. Частина квартир вже здані в експлуатацію, частина – в стадії будівництва, з яких чотири однокімнатні (площею 38-47 м²) і одна двокімнатна (площа 74,1 м²).

Так, однокімнатні квартири отримали:

Василь Левицький – на війні з травня 2014 року. Був поранений. З 2015 року по цей час на ротації в м. Попасна на Луганщині. Одружений, двоє дітей, проживає з тещею.

Володимир Атаманюк – боєць першої танкової бригади: Курахове, Мар’їнка, Єлизаветівка. Проживає разом з мамою в гуртожитку на площі 22 м².

Сергій Песчальніков – боєць 25 батальйону "Київська Русь". Інвалід ІІІ групи. Воював за Дебальцеве, Вуглегірськ, Станицю Луганську. Проживає з мамою, має дитину.

Валентин Скуловатіков – боєць 51 та 128 бригад. В зоні АТО провів 12 місяців з квітня 2014 року: Березне, Оленівка, околиці Іловайська, Дебальцеве. Проживає з батьками в однокімнатній квартирі. Щоправда, чоловік на вручення не з’явився.

Двокімнатну квартиру вручили Андрію Третяку – бійцю батальйону Кульчицького. Він перебував в районі Станиці Луганської, отримав механічну травму, інвалід ІІІ групи. Батько трьох дітей. Живе в орендованій квартирі.

Окрім цього, 22 бійців були відзначені обласною відзнакою "За бойову звитягу". Також відзнаку "За бойову звитягу" отримала Євдоха Веприк-Попович.

1

Нагадаємо, проект "Житло воїнам АТО" функціонує з 2016 року. Його реалізовують з ініціативи бійців, які об’єдналися, щоб вирішувати житлові питання самотужки, не вимагаючи фінансування ані з міського, ані з обласного бюджетів. Міська влада надає ветеранській організації земельну ділянку в Івано-Франківську. На цій ділянці атовці пропонують інвестору-забудовнику звести багатоповерховий житловий будинок, частину квартир в якому він зобов’язується віддати учасникам АТО.

Голова правління Асоціації Василь Андріїв розповів, що протягом року дії програми на сьогодні вже вручено 56 квартир бійцям. Однак потреба не вичерпана, оскільки у черзі на квартири є 380 учасників АТО.

"Насправді це довготривалий процес, оскільки в нас є погодження на сім земельних ділянок, але тільки три ми довели до кінця. Надіємося, що взимку ми завершимо питання із земельними ділянками, і тоді буде процес пришвидшуватися і зможемо вручати квартири десятками", – пояснив Василь Андріїв.

В міській Асоціації учасників АТО зазначають, що квартирна черга формується у такому порядку:

  1. Інваліди АТО ІІІ групи
  2. Багатодітні
  3. Малозабезпечені
  4. Інші учасники АТО.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: