fbpx

В Івано-Франківську розпочався суд над водієм, через якого загинули четверо людей

Суспільство 11:57, 26.02, 2016

В Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі проти винуватця смертельної ДТП, що трапилася на вулиці Євгена Коновальця пізно ввечері 27 листопада 2015 року.

Тоді, як відомо, нетверезий водій Роман Бойчук на "Мерседесі" спричинив аварію, в якій загинуло четверо молодих осіб. Ще троє, серед яких однорічна дитина, потрапили до лікарні.

В суд з’явилися представники потрепілих від сімей загиблих, правоохоронці доставили затриманого, інформує Галка.

Представник підсудного попросив допитати експерта, який визначав стан машин після ДТП. Також клопотав, аби допитати ще одного місцевого свідка аварії. Адвокат Бойчука заявив, що у нього є підстави говорити і про невірні дані аналізів на визначення ступеня сп’яніння свого клієнта – адже після аварії лікар міської лікарні визначив 1,55 проміле алкоголю в його крові, а інший лікар, з наркодиспансеру, визначив 3,77 проміле. Власне, останнього і просять допитати у суді. Та ці клопотання будуть розглянуті на наступному засіданні.

Крім того, захисник Бойчука попросив, аби затриманого водія до вироку суду випустили на волю – мовляв, він не становить суспільної небезпеки.

Натомість прокорор заклопотав, аби винуватця аварії тримали під вартою ще 60 днів. Адже є підстави вважати, що Бойчук може впливати на покази свідків і позицію потерпілих. Відтак суд вирішив залишити водія "Мерседеса" у СІЗО до 22 квітня.

Обвинуваченому загрожує ув’язнення терміном від 5 до 10 років. Справу по суті почнуть розглядати 1 березня о 15 годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: