fbpx

В Івано-Франківську рятувальники розпочали перевіряти торгові центри на пожежну безпеку. ВІДЕО

Суспільство 12:14, 12.04, 2018

Тривожний сигнал про виникнення пожежі пролунав у одному з торговельно-розважальних комплексів Івано-Франківська. Насправді, це лише контрольна перевірка справності засобів безпеки. Робоча група у складі представників ДСНС та міського виконавчого комітету діагностувала систему оповіщення відвідувачів в разі надзвичайної ситуації.

Загальна площа торговельно-розважального закладу – понад 5 тисяч метрів квадратних. Підприємці сповна використовують всі 5 поверхів будівлі. Тут розміщені відділи роздрібної торгівлі, нічний клуб, ігрові зали, кафетерії та дитяча кімната. Щодня цей торгово- розважальний центр відвідують сотні клієнтів. Інспектори оглянули насамперед стан запасних виходів в разі евакуації, наявність протипожежної системи на кожному поверсі будівлі та засобів гасіння вогню, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Ініціатори перевірки задоволені станом пожежної безпеки цього закладу. Всі виявлені зауваження пред’являть у формі припису.

Востаннє заклади масового скупчення людей в Івано-Франківську рятувальники моніторили 2 роки тому. У зв’язку з мораторієм на первірки приватного бізнесу цю практику довелося припинити, кажуть в управлінні ДСНС. Аби запобігти лихові, мерія ініціювала позапланову перевірку таких закладів. Відтак робоча група проінспектує понад півсотні будівель. В списку – торгові центри, кінотеатри та інші розважальні заклади.

Перевірку протипожежної безпеки у місцях масового скупчення людей паралельно проводять співробітники Державної служби з питань надзвичайних ситуацій. Вони заглянуть у міські навчальні заклади, соціальні установи та студентські гуртожитки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: