fbpx

В Івано-Франківську шукають патронатних батьків для дітей, що залишилися без батьківського піклування

Суспільство 16:14, 19.06, 2017

Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді веде пошук сімей, які готові стати патронатними вихователями та на своїй житловій площі доглядати за дітьми, що з різних причин залишились без батьківського піклування.

Послуга патронату над дитиною є альтернативою притулкам, центрам соціально-психологічної реабілітації та інтернатним закладам, пояснюють працівники Центру.

Патронатна родина – це родина, яка здійснює тимчасовий догляд за дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. Дитина потрапляє не у притулок, куди зазвичай потрапляють діти в аналогічних ситуаціях, а в родину, тому переживає менший стрес, її легше реабілітувати.
Проживання дитини в сім’ї патронатних вихователів короткотривале – терміном від трьох до шести місяців. Поки дитина знаходиться у теплі й безпеці, соціальні працівники будуть працювати з її рідними. Коли сім’я подолає труднощі, дитина повертається у родину.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки.

Патронатний вихователь отримує заробітну плату. На дітей, влаштованих в сім'ю, виплачується грошова допомога.

Усіх небайдужих просять звертатись у Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою вул. Симоненка, 3б та читати детальну інформацію на сайті МЦСССДМ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: