fbpx

В Івано-Франківську стартує ювілейний футбольний турнір пам'яті Богдана Дебенка

Спорт 16:02, 16.08, 2017

Завтра, 17 серпня, о 14.00 відбудеться урочисте відкриття V традиційного футбольного турніру пам’яті Богдана Дебенка на стадіоні "Гірка" в Івано-Франківську.

Вже традиційно в нашому місті пройде юнацький футбольний турнір, присвячений пам’яті цього відомого на Прикарпатті футболіста та тренера, пише Репортер.

Турнір, в якому візьмуть участь 8 команд, триватиме три дні, з 17 по 19 серпня. Матчі
турніру проходитимуть на стадіонах "Гірка" та "Наука" ім. Р. Микитюка. Зокрема, на
стадіоні "Гірка", де свого часу починав грати у футбол Богдан Дебенко, змагатимуться команди СДЮСШОР "Прикарпаття", "Атлет" Київ, ДЮФК "Галичина" Львів та івано-франківська ДЮСШ-3, а на стадіоні "Наука" – "Буковина" Чернівці, ФК "Львів" СДЮСШОР "Прикарпаття-2" та "Ніка-05".

Після відкриття команди юнаків 2003 р. н. та молодші поведуть боротьбу за головний
трофей турніру. В попередні роки переможцями турніру ставали команди "Волинь" Луцьк в 2013 р., в 2014 та 2015 роках – юні футболісти СДЮСШОР "Прикарпаття", а минулого року – команда "BRW-BIK" Володимир-Волинський.

Нагадаємо, Богдан Дебенко народився в Станіславі 10 квітня 1960 р. В 17 років потрапив до складу івано-франківського "Спартака", що на той час виступав у першій Союзній лізі. В першому своєму сезоні за команду майстрів провів 5 матчів, дебютний матч припав на гру із "Динамо" Мінськ у столиці Білорусі. Загалом Богдан Дебенко провів за головну команду Прикарпаття 170 матчів, в яких відзначився 32 забитим м’ячами. В 1984 та 1985 роках він був найкращим бомбардиром команди за підсумками сезону. В 1987 році в складі команди "Прикарпаття" виборов бронзові медалі Чемпіонату СРСР серед команд другої ліги.

По завершенню футбольної кар’єри він працював тренером у ВПУ №21 та команді обласних змагань "Автоливмаш", підготувавши низку відомих футболістів: Воломира Ларіна, Ігора Гогіля, Дмитра Гуменяка, Олега Рипана та багатьох інших.

Після важкої та невиліковної хвороби 15 квітня 1997 року Богдан Дебенко
помер. Похований на кладовищі у Вовчинці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: