fbpx

В Івано-Франківську стартувала "Прикарпатська весна". ВІДЕО

Культура 15:24, 16.04, 2018

Вчора в Івано-Франківській обласній філармонії ім. Іри Маланюк стартував обласний відкритий фестиваль професійного музичного мистецтва "Прикарпатська весна - 2018".

Фестиваль "Прикарпатська весна" розпочався  концертом Черкаського академічного заслуженого українського хору з програмами "На струнах кобзаревої душі" та "Козацький міф Шевченка", йдеться в сюжеті ТРК "Карпати".

Як писав КУРС, фестиваль триватиме до 27 квітня. У його програмі передбачено вісім концертів.

17 квітня на сцені філармонії академічний камерний оркестр "Harmonia Nobile" виступить разом із всесвітньовідомим молодим кларнетистом Кшиштофом Ґжибовські (ПольщаНімеччина).

Концерт камерного оркестру "Ренесанс" відбудеться 24 квітня. Цей колектив був створений у 2017 році – до нього увійшли музиканти, які раніше грали у Донецьку та Луганську. 

19 квітня глядач зможе побачити неймовірну прем'єру балету "Історія Кая та Герди". Ролі у ньому виконують 80 дітей віком від 5 до 13 років. А 8-річна виконавиця головної ролі Юстина Білоган цьогоріч отримала ще й перше місце у своїй віковій категорії на 72-му танцювальному конкурсі у Франції "Scene Francaise". 

27 квітня "Прикарпатську весну" закриє академічний ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля".

Ще один додатковий восьмий концерт відбудеться у Вінниці, оскільки фестиваль розширює географію за межі міста та області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: