fbpx

В Івано-Франківську стартували Дні сталої енергії

Суспільство 19:55, 09.09, 2016

З 8 по 11 вересня в Івано-Франківську проходять Дні сталої енергії, організовані спільно Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради та Громадянською мережею ОПОРА.

Вчора, 8 вересня, у рамках Днів відбулася інформаційна зустріч "Актуальні поради з енергозбереження та енергоефективності". 
Серед доповідачів директор Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики та екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, професор Максим Карпаш, що презентував наукову та практичну роботу викладацького і студентського складу університету в галузі енергоефективності. Він розповів про популярність нової спеціальності – енергоменеджмент, але закликав підприємства створити місця для практики таким студентам-енергоменеджерам.
Начальник управління залучення інвестицій Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Олена Іванів розповіла про Місцевий план дій в галузі довкілля та енергетики м. Івано-Франківська на 2016-2018 роки. 
Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька наголосила, що до опалювального сезону потрібно готуватися заздалегідь – замінити вікна на щільніші, енергоефективні, звільнити радіатори від декору, поставити позаду них рефлектори, потурбуватися про термомодернізацію будинку та встановлення лічильників тепла.
У неділю, 11 вересня, біля Туристично-інвестиційного центру, що у Ратуші, відбудеться демонстрація моделей альтернативних джерел енергії. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: