fbpx

В Івано-Франківську студіювали механізми впровадження відновлювальних джерел енергії

Політика 17:02, 27.05, 2015

Сьогодні у рамках спільного проекту "Відновлювані джерела енергії як шанс для покращення енергоефективності на рівні українських областей" між Маршалківською адміністрацією Підкарпатського воєводства та Івано-Франківською облдержадміністрації у приміщенні адмінбудівлі відбувся навчальний семінар "Відновлювані джерела енергії – можливість для підвищення енергоефективності регіонів України".

Метою його проведення, на переконання партнерів проекту, є налагодження тісної співпраці, обмін досвідом та спільні навчання у сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності. Участь у семінарі взяли представники райдержадміністрацій, керівники місцевих підприємств та установ, а також громадськість краю. Під час заходу присутні ознайомились з напрацюваннями іноземних колег та перейняли механізми стимулювання та розвитку енергозберігаючих та енергоефективних технологій.

Як зазначив куратор семінару Адам Пензьол, управління енергетикою на сучасному етапі розвитку людства – це не лише питання економічної сфери.

"Використання альтернативних видів палива є одним з найбільш перспективних напрямків розвитку світової енергетики,  підкреслив голова воєводського фонду "Охорона навколишнього середовища і природних ресурсів" Адам Пензьол.   Диверсифікація джерел енергії – це наразі обов’язкова умова гарантування політичної та економічної незалежності".

Окрім того, голова фонду зауважив, що з огляду на енергетичну залежність України гостро постала необхідність ощадного використання відновлюваних джерел енергії.  

Під час семінару учасники заслухали питання щодо енергоефективності у будівництві та домашньому господарстві, фінансових механізмів для підтримки діяльності в галузі відновлюваних джерел енергії та програм з їх розвитку на прикладі Підкарпатського воєводства Республіки Польща. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: