fbpx

В Івано-Франківську створили сайт про незаконні забудови

Суспільство 14:32, 10.09, 2015

До кінця жовтня в Івано-Франківську буде повністю завершено створення веб-ресурсу, на якому кожен зможе отримати всю необхідну інформацію про незаконні забудови у місті. Про це повідомили активісти "Антикорупційної Платформи".

Як зазначає активіст Максим Кицюк, питання незаконних забудов актуальне для всієї України, а ось систематизованої інформації про це досі немає.

"Кожен українець зможе додавати свою інформацію на веб-ресурс та долучитися до боротьби із забудовами", – каже громадський діяч.

У той же час ініціатори створення сайту підкреслюють, що не ставлять собі на меті подавати заяви на забудовників до правоохоронних органів. Головне  поширювати інформацію про порушення закону. До того ж веб-ресурс допоможе створити платформу для спілкування та взаємодії громадських діячів Івано-Франківська, якої досі не було. 

Керівник проекту Михайло Джогола додає, що здебільшого забудовники вказують недостовірну інформацію в документах.
"Наприклад, на Пасічній, 63 забудовник вказав, що реставрує приміщення, а по суті будує нове багатоповерхове",  каже Джогола.
 Проблемними у питанні незаконних забудов активісти також називають вулиці Марійки Підгірянки, Відкритої, Саєвича, Бандери та інші. 
"Ми просто хочемо зробити наше місто комфортним. Ми не політична організація й не плануємо балотуватися на виборах",  запевняють члени "Антикорупційної Платформи". 
Зазначимо, вищезгаданий веб-ресурс вже працює за адресою stopbud.if.ua

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: