fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську у тестовому режимі запрацював перший студентський простір "Paragraph". ФОТО

В Івано-Франківську у тестовому режимі запрацював перший студентський простір "Paragraph". ФОТО

16:44, 14.11, 2018

В Івано-Франківську на базі Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника презентували новітній відкритий студентський простір "Paragraph".

Раніше планували облаштувати новітній відкритий студентський простір на базі університетської бібліотеки, однак це приміщення не підійшло. Так "Paragraph" розмістився у приміщенні колишнього студентського кафе "Гаудеамус" на вул. Шевченка.

Співініціатор проекту "Paragraph ", студент 4 курсу Віктор Лесик каже, що наступні 1,5 місяця простір працюватиме у тестовому режимі. У ньому працюватимуть студенти, будуть проводити перші події. Ідею перебрали у студентів Київського політеху. Там студентський простір "Belka" працює вже два роки і за цей час кількість відвідувачів лише зростає.

1

"Починаючи цей проект, ми вирішували одну зі своїх болючих проблем – відсутність такого вільного місця, де би не було режиму тиші, де би були комфортні умови, WI-FI, електроенергія. Це все ми хочемо об’єднати тут і зробити місце для студентів, де б вони могли вільно навчатися, працювати, відпочивати та реалізовувати свої проекти",  пояснює Віктор Лесик.

У "Paragraph" проводитимуть освітні і культурні події поза навчальною програмою – те, чого не навчать в університеті.

2

Ініціативних студентів підтримує керівництво ПНУ. За словами ректора Ігоря Цепенди, такі студентські простори вже традиційно облаштовують на базі європейських університетів. "Paragraph" став першим таким в Івано-Франківську.

3

"Ми підтримуємо можливість для того, щоб студенти навіть у перервах між парами мали змогу працювати не тільки в межах своїх груп і факультетів, але й у значно ширших колах. Адже народжуються нові ідеї, створюються нові проекти, і саме ця ініціатива є підтвердженням цьому",  сказав Ігор Цепенда.

Для втілення ідеї студенти подали проект на "Бюджет участі" і отримали фінансування від міста – 50 тисяч гривень на придбання обладнання. Їм вдалося залучити підтримку ще кількох спонсорів. А Прикарпатський національний університет продовжує отримувати гранти на реалізацію різноманітних проектів. Так, сьогодні презентували майбутній міжнародний проект "Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі".

На відкриття запросили міського голову Руслана Марцінківа. У коментарі КУРСу мер розповів, що місто може запропонувати чотири програми, у яких можуть брати участь студенти: "Бюджет участі" – наступного року загальний обсяг фінансування проектів сягне 10 мільйонів гривень; Програма розвитку місцевого самоврядування через громадські організації, студентські профкоми; Програма розвитку молодіжних і студентських громадських організацій; Молодіжний стартап, який відкритий для інноваційних ідей, який дасть змогу отримати фінансування на певну розробку від 50 тисяч гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: