fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • В Івано-Франківську у відкритому обласному фестивалі "Арканове коло" взяли участь 1,5 тисячі артистів. ФОТО

В Івано-Франківську у відкритому обласному фестивалі "Арканове коло" взяли участь 1,5 тисячі артистів. ФОТО

Культура 19:19, 07.06, 2015

Сьогодні в обласному центрі відбувся відкритий обласний фестиваль народного танцю "Арканове коло". Учасниками заходу стали близько 1,5 тисячі артистів з восьми областей України.

“Українська земля багата своїми традиціями, піснями, танцями. Але найбільшим нашим скарбом є люди, які на ній проживають, зберігають ці традиції і захищають її від агресії на Сході. Організовуючи цей фестиваль, роблячи його відкритим, ми дещо хвилювалися, чи зможуть приїхати колективи з інших областей. Сьогодні така велика кількість учасників показала, що ми не помилилися”, – зазначив на відкритті фестивалю заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

Відвідав фестиваль Герой України, народний артист України, генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського Мирослав Вантух, який наголосив на актуальності проведення подібних заходів, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

“З огляду на кількість та різноманіття колективів, переконаний, що фестиваль “Арканове коло” у найближчий час мав би отримати статус Всеукраїнського. Показово, що учасники приїхали за рахунок власних коштів, це свідчить про неабияку цікавість та бажання долучатися до його проведення. Під час фестивалю показують усе різноманіття нашої культури, яку ми зобов’язані зберігати і розвивати. Нам є чим пишатися!” – наголосив Мирослав Вантух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: