fbpx

В Івано-Франківську урочисто відзначили 26-ту річницю створення Збройних сил України

Суспільство 21:41, 05.12, 2017

В обласній філармонії ім. Іри Маланюк відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці створення Збройних сил України.

В урочистому зібранні взяли участь голова облдержадміністрації Олег Гончарук, голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, військовослужбовці ЗСУ, воїни АТО, волонтери, ветерани, жителі міста. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у боях на сході нашої держави, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Керівники області вручили учасникам бойових дій, військовослужбовцям, волонтерам й ветеранам відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради "За бойову звитягу" і медаль "За заслуги перед Прикарпаттям", почесні грамоти голови обласної державної адміністрації.
Вітаючи присутніх, Олег Гончарук наголосив, що "сьогодні у бойових діях на сході країни створюється сучасне національне військо, яке відстоює незалежність та територіальну цілісність держави, демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та безмежну відданість Батьківщині".
Він подякував волонтерам за їх патріотизм та громадянську позицію і висловив переконання, що такі спільні дії є гідною відсіччю ворогу та сприятимуть встановленню  миру  в Україні.
 
З нагоди 75-ї річниці створення УПА в рамках громадської ініціативи з вшанування пам’яті лицарів ОУН-УПА родичам загиблих за волю України уродженців Прикарпаття було вручено найвищі нагороди УПА – Хрести Бойової Заслуги: Золотий, Срібний та Бронзовий.
 
З передової прибув на урочистості заступник командира 14-ї окремої механізованої бригади оперативного командування "Захід" Василь Вінтоняк. З нагоди Міжнародного дня волонтера він вручив волонтерам Прикарпаття бригадні відзнаки за їх роботу.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: