fbpx

В Івано-Франківську Василь Андрушко презентував "Колаж і…"

Культура 17:01, 24.12, 2014

Сьогодні, 24 грудня, в івано-франківській книгарні "Є" відомий прикарпатський митець-універсаліст Василь Андрушко презентував збірку поезії "Колаж і…"

Початок поетичної діяльності Андрушка припадає на 90-ті роки. Поезія почала з’являтися, коли він важко захворів у 40-річному віці і тоді, перебуваючи в лікарні, не міг займатися більше нічим.

Свій вплив на відкриття поетичної сторони митця мав і Тарас Мельничук, який жив в майстерні Андрушка два сезони і з яким він приятелював.

"Я цікавився і філософією, і езотерією, і зв’язком "земля – людина – Бог". Оскільки я художник, то це і створюю",  розповів автор.

Він пояснив, що має мислення колажного плану, але змістовні речі у творчості є.

У 2009 році Василь Андрушко став лауреатом премії Тараса Мельничука за попередні збірки "Сон вісімки" та "Брама N", поезія з яких також увійшла до нової збірки "Колаж і…".

"Поезія – це найчистіше мистецтво, бо на поезії особливо не заробиш. Навіть Андрухович казав, що з поезії щось йому може крапає, але з того не станеш особливо багатим. Це всі поети знають",  зазначив Андрушко.

Автор каже, що це далеко не кінець його поетичної діяльності, адже має у доробку ще чимало віршів, які потрібно лише впорядкувати у нові збірки.

Зазначимо, що Василь Андрушко передусім художник та скульптор. Основи його професійної майстерності закладалися свого часу в Косівському училищі народних художніх промислів, а згодом у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: