fbpx

В Івано-Франківську відбудеться забіг у піжамах та банних халатах

Суспільство 16:58, 20.07, 2015

2 серпня о 18-ій годині у рамках підготовки до "Франківського Півмарафону" в Івано-Франківську відбудеться забіг у піжамах та банних халатах.

Яскраве дійство проанонсував сьогодні під час прес-конференції співорганізатор заходу Сергій Караванець. Разом із Наталією Козачок розповіли і про головний забіг року – "Франківський Півмарафон", який відбудеться 11 жовтня.

"Це має стати хорошою традицією, що кожної осені Франківськ буде зустрічати круту чергову спортивну подію", – зазначив Сергій Караванець.

Цього року на учасників Півмарафону очікують деякі зміни. Головна – це поєднання спорту та театру. Бігунів супроводжуватиме незвичайна група підтримки – актори, музиканти, співаки та танцюристи. Вони об’єднаються в перший експериментальний вокально-театральний ансамбль та покажуть перший альтернативний спортивний мюзикл.

Наталія Козачок, головний режисер постановки та студентка четвертого курсу Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, каже, що такий перформанс має на меті об'єднати всі мистецькі напрямки Івано-Франківська на "одній сцені" просто неба.

"Основна ідея мюзиклу буде заключатися в тому, що ким би ти не був за соціальним статусом, ким би не працював, який би твій вік не був, це не заважає вийти на вулицю і побігти чи принаймні взяти участь у Півмарафоні", – розповіла Наталія Козачок.

До вистави відберуть 8 акторів та 20 танцюристів. Кастинг відбудеться 16 серпня в громадському ресторані "Urban Space", а заявки на участь у ньому прийматимуть до 12 серпня через спільноти "Франківського Півмарафону" у соцмережах.

Ще одна зі змін – це зміна маршруту, адже 21 км – це 11 кіл за минулорічним маршрутом. Організатори вирішили "урізноманітнити пейзажі" для гостей міста та дещо розширити його. Також мінімальна дистанція – 300 м у забігу для дітей виявилась надто короткою і цьогоріч її збільшать до 500 м. Решта забігів будуть вже традиційними: 3 км, 10 км, 21 км та естафетний забіг – 4 людини по 3 км.

Організатори кажуть, що організація ще одного яскравого Півмарафону наблизить Івано-Франківськ до статусу "спортивної столиці України".

"Ми намагаємося донести те, що біг – це не для професіоналів, а для аматорів. Зазвичай півмарафони чи марафони в основному є аматорськими, в яких люди бігають самі для себе. Вони не закінчували жодних коледжів фізичного виховання чи якісь спортивні колегіуми, а просто люблять час від часу бігати, а потім це переростає у якусь звичку, дисципліну. Для них біг стає частиною життя", – додав Сергій Караванець.

За його словами, Франківськ поки що не готовий до повноцінного марафону – 42 км 195 м, але вже наступного року планують таки наважитись на такий довгий забіг.

Нагадаємо, минулого року участь у Півмарафоні взяли близько 800 бігунів, серед яких 200 приїхали з інших міст України. Цього року організатори очікують близько 2000 учасників.

Більше деталей організатори обіцяють повідомити згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: