fbpx

У Франківську представили "ТСН-ки" Юрія Андруховича

Політика 22:36, 10.12, 2014

Сьогодні у книгарні "Є" в Івано-Франківську Юрій Андрухович презентував свою нову книжку "Тут похований Фантомас". Ця презентація стала першою в Україні.

За 4 роки на сайті "ТСН" вийшло 205 публікацій Юрія Андруховича. До збірки "Тут похований Фантомас" увійшло понад 70 кращих.

"Цікаво читати якісь мої рефлексії з приводу поточної ситуації три роки тому і яким чином це в сьогоднішньому нашому житті, в сьогоднішній ситуації обернулося. Але я не хочу сказати, що це книжка якихось пророцтв тому, що іноді деякі речі не збувалися, слава Богу, або на жаль", – розповів Юрій Андрухович у коментарі КУРСу.

Назва книжки вибрана не випадково. У збірці міститься однойменна "колонка".

"Якоюсь мірою це наша країна. В нас тут відбувалася біда. Нами правив, можна-таки сказати, "Фантомас". Ми його позбулися, але в нас далеко ще не все гаразд, в нас купа проблем, пов’язаних з тим, що цей “Фантомас" у цю землю заритий", – поділився автор.

Автор розповів, що спочатку хотів писати про хорошу музику, але щотижнева колонка змушувала до ширшого вибору тем.

Оскільки перша "тсн-ка", як їх називає сам автор, вийшла у 2010 році, коли до влади прийшов Янукович, однією з найгостріших і водночас найцікавіших тем стала політика.

"Безумовно, всюди я намагався втулити якийсь політичний натяк, або шпильку, або прямий наїзд на тодішню владу і передусім на тодішнього президента Януковича. 2010 рік, коли це все починалося, якщо пам’ятаєте, це перший рік його перебування при владі. Янукович став президентом, вигравши  у лютому вибори, – і почалося. А вже станом на грудень це був довершений, досконалий  узурпатор, який захопив у країні всю повноту влади. І можна було сказати так, що ми перебуваємо в ситуації такої собі маленької диктатури в центрі Європи".

Зазначимо, що книжка доповнена ілюстраціями молодого тернопільського художника Тараса Бріля, оригінали яких відвідувачі змогли побачити у книгарні. Презентацію модерував Іван Ципердюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: