fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • В Івано-Франківську відбулася зустріч народного депутата від фракції "Об’єднання "Самопоміч" Семена Семенченка з громадськістю

В Івано-Франківську відбулася зустріч народного депутата від фракції "Об’єднання "Самопоміч" Семена Семенченка з громадськістю

Політика 14:18, 01.10, 2015

Предметом обговорення стали зміни до Конституції України, боротьба з корупцією, створення професійної армії та ціни на житлово-комунальні послуги.

"Конституційні зміни неможливі під час війни, адже у такому стані люди не в змозі думати логічно. Тим паче, Конституційна комісія була сформована з людей в Адміністрації Президента без урахування вимог депутатів, що в подальшому і призвело до розколу", – розповів народний депутат.

Та позитивним, за словами Семенченка, є те, що тепер кожен громадянин має право ознайомитись з майном чиновників та членів їх сімей і отримати логічне пояснення їхнього походження. В іншому випадку майно буде конфісковано.

Ще однією глобальною проблемою, за словами Семена Семенченка, є митниця, де прихований ще один бюджет країни. Тому задля досягнення економічної стабільності потрібно також зменшити корупційну складову. Окрім цього, нардеп вимагає змінити 80% суддів, "яких Янукович чомусь забув забрати з собою".

А на порядку денному у фракції – розслідування вбивств Небесної сотні та звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Щодо останнього, Семенченко пообіцяв довести справу до кінця і все ж назбирати потрібну кількість підписів.

Також депутати вимагають зміни усієї системи охорони та голосування без представників "Партії регіонів", адже невиконання останньої вимоги може послужити причиною їх виходу з коаліції.

"Особлива увага зараз привертається до Криму, і ми, щоб довести блокаду до кінця, маємо ввести санкції та потужну інформаційну війну проти Росії. Якщо Росія обіцяла жителям Криму "русский мир", то нехай оплачує його зі своєї кишені! А нам потрібно зрозуміти, що потягнути Крим та Донбас вдасться лише тоді, коли наведемо порядок у країні", – зазначив Семенченко.

У питанні про фортифікаційні споруди нардеп переконаний у їх необхідності. Та розповів, що більшість з них усього імітація, адже подекуди вони існують лише на папері, а якщо і зводяться, то вкрай неякісно.

Що ж до створення професійної армії, то час втрачено, хоча потреба у ній є, бо один мотивований солдат вартий п’ятьох.

Обов’язковими також, на думку першого заступника голови комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони, є і прийняття закону про референдум, про імпічмент президенту та депутатську недоторканність.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: