fbpx

В Івано-Франківську відбулося засідання регіональної дорадчої ради

Суспільство 11:00, 18.04, 2015

В Івано-Франківську відбулося засідання регіональної дорадчої ради з питань формування спроможних громад в процесі їх добровільного територіального об’єднання.

16 квітня в Івано-Франківську відбулось засідання регіональної Дорадчої ради в рамках реалізації проекту "Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні" ДІАЛОГ, який АМУ реалізує спільно з Агентством США з міжнародного розвитку, повідомляється на сайті Асоціації міст України.

У засіданні взяли участь міські та селищні голови, представники обласної ради та обласної державної адміністрації, зокрема заступник голови облдержадміністрації Р. Панасюк, директор Департаменту внутрішньої політики облдержадміністрації І. Тукало.

Члени дорадчої ради обговорили питання:

1. Методику впровадження норм Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" в Івано-Франківській області.

2. Перспективний план формування територій та створення робочої групи з підготовки перспективного плану.

3. Пропозиції стосовно Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення" № 213-VII.

Основним питанням під час засідання стало формування та організація роботи регіональної Робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій Івано-Франківської області. За спільним рішенням до робочої групи було включено представників департаментів та управлінь обласної Державної адміністрації (фінансового, економіки регіонбуду, земельних ресурсів), представників обласних управлінь ДФС, статистики, юстиції, УДНДІ "Діпромісто", а також науковців та представників громадських організацій. Головою робочої групи став голова Івано-Франківської облдержадміністрації О. Гончарук, заступником обрано першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради О. Дзесу, секретарем робочої групи рекомендовано обрати виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення АМУ О. Войтичука. Перше організаційне засідання групи заплановане на 21 квітня 2015 року.

Під час роботи регіональної Дорадчої ради було обговорено також організаційні заходи, зокрема, використання затвердженої Кабінетом Міністрів методики формування спроможних територіальних громад у процесі їх добровільного об’єднання. У підсумку регіональна Дорадча рада рекомендувала робочій групі створити при районних державних адміністраціях офіси з прийому пропозицій та напрацювань територіальних громад у процесі їх об’єднання та надавати їм усю можливу інформаційну та методичну підтримку.

Учасники засідання провели дискусії та підтримали Звернення Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування стосовно Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення" №213-VII. Звернення передано народним депутатам від Івано-Франківської області Ю. Дерев'янку та В. Шкварилюку для опрацювання та подальшого врахування пропозицій Верховною Радою України.  
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: