fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • В Івано-Франківську відбувся творчий вечір авторки вірша "Мы никогда не будем братьями…" Анастасії Дмитрук

В Івано-Франківську відбувся творчий вечір авторки вірша "Мы никогда не будем братьями…" Анастасії Дмитрук

Культура 20:30, 05.10, 2014

Анастасія Дмитрук – авторка славнозвісного вірша, що покорив серця багатьох, "Мы никогда не будем братьями ни по Родине, ни по матери…" завітала до Івано-Франківська. Творчий вечір поетеси відбувся в Grandcafe.

Анастасія Дмитрук поділилася з присутніми своїми переживаннями, спогадами та "натхненнями", що спонукали її до написання віршів. Серед розповідей були і про спілкування з росіянами, які не розуміють, що відбувається, і про візити до військових в госпіталях, і про зрадників Криму, і про Небесню сотню та тих, хто загинув за Україну, і про катів, і багато інших щирих історій.

Поетеса розповіла, що найбільшою винагородою за творчість для неї стала зустріч з батальйоном "Фелікс" у Миколаєві на полігоні.

"Це було найкраще, що сталося зі мною у творчості. Я була там і читала для них вірші, написані про них. Саме ці безстрашні рішучі хлопці – мої музи сьогодні. Вони залишили свою зону комфорту, вони відмовились від усього і пішли туди, знаючи, що можуть не повернутися. Я розуміла, що наші серця бились в одному такті, що наші думки були про одне і те ж, це була одна неймовірна енергія. Коли я почала читати їм вірш "Мы никогда не будем братьями ни по Родине, ни по матери…", вони всі підвелись із землі, де сиділи. Це було для мене знаково, і це стало моєю найбільшою нагородою", – розповіла Настя.

Кожен громадянський вірш Анастасії Дмитрук має свою передісторію, пов’язану з подіями, що відбуваються в Україні. На закінчення, щоб "розрядити" людей, Анастасія зачитала свою романтичну лірику.

Організатором творчого туру поетеси по всій Україні є колектив першої української соціальної мережі WeUa. Один із засновників мережі Богдан Оліярчук розповів, що тур проходить різними містами України і його благодійною місією є збір коштів на військових, які захищають Батьківщину. І в той же час учасники поетичного туру були шоковані пишністю святкування "Свята хліба" та інших святкових заходів в Івано-Франківську у час, коли на Сході України все ще гинуть люди і продовжуються катування.

Під час творчого вечора також відбувся аукціон, на якому можна було придбати картини, а також охочі могли собі придбати футболки з написом "Це моя і твоя війна" за однойменним віршем Анастасії Дмитрук та логотипом WeUa і збірки поезії. Усі кошти підуть на військових.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: