fbpx

В Івано-Франківську відкрили Консультативний центр з підтримки неповносправних осіб та їхніх батьків

Суспільство 11:40, 21.06, 2016

В Івано-Франківську навпроти Катедрального собору БФ "Карітас" відкрив Консультативний центр з підтримки неповносправних осіб та їхніх батьків в місті та області.

Урочисте відкриття та освячення відбулося за участі представників Карітасу міста Фульда (Німеччина), Митрополита Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Владики Володимира Війтишина, помічника єпископа Владики Йосафата (Мощича), а також батьків – представників ініціативних груп з парафіяльних осередків.

За словами члена делегації від Карітасу єпархії Фульда Бернта Вістраха, консультативний центр відкрився у першу чергу для батьків неповносправних дітей, а також самих осіб з відхиленнями у фізичному чи розумовому розвитку. Основна мета такого центру – інтеграція неповносправних людей у суспільство.

"Неповносправні люди часто не в змозі представляти свої інтереси на рівні суспільства. Труднощі також торкаються і членів їхніх родин. Батькам також буває тяжко представляти інтереси та права своїх дітей,  розповів Бернт Вістрах. – Мова йде про те, щоб покращити повсякденне життя цих людей, а також нав’язувати контакти з громадськими організаціями, державними установами. Карітас вже має такий досвід роботи. Спільними зусиллями можна буде представляти інтереси неповносправних осіб".

Також консультативний центр буде спрямовувати свою роботу на те, щоб підтримувати та розвивати структури самодопомоги в регіонах, координувати надання допомоги неповносправним людям, а також лобіювати їх інтереси на рівні державних установ в області.

"Це завдання з неба! Всі ми діти Божі через тайну хрещення, і тому нам дуже приємно, що ми в цій любові згідно з наставленням Господнім, можемо допомагати один одному, а тим більше неповносправним, яким найбільше потрібна наша допомога",  зазначив Володимир Війтишин.

Зазначимо, Карітас єпархії Фульда з 2009 року підтримує партнерські стосунки з Івано-Франківським Карітасом і допомагає розбудовувати структури для роботи з молодими неповносправними людьми і членами їх сімей. За сім років партнерства в Івано-Франківську впроваджена модель соціальної інтеграції та реабілітації неповносправної молоді як в обласному центрі, так і в Бурштині, Богородчанах, Отинії, Рожнятові, Калуші, Тисмениці. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: