fbpx

В Івано-Франківську відкрили міський інформаційний центр для учасників АТО та членів їх сімей

Суспільство 15:32, 16.04, 2015

На виконання Указу Президента України №150/2015 від 18.03.2015 року "Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції" розпорядженням міського голови від 08.04.2015 р. № 155-р створено в місті Івано-Франківський міський інформаційний центр для учасників АТО та членів їх сімей.

З метою надання консультативної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, надання їм відповідних послуг в департаменті соціальної політики виконкому міської ради та управлінні адміністративних послуг (ЦНАП), а також соціальних та медичних послуг в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та центральній міській клінічній лікарні з виїздом у місця проживання демобілізованих військовослужбовців запроваджено роботу телефонних "гарячих ліній":

–  за номерами 55-65-21 та 75-80-81 гарячі лінії при департаменті соціальної політики виконкому міської ради щодо соціальних питань;

– за номером 75-01-19 гаряча лінія при управлінні адміністративних послуг (ЦНАП) щодо житлових та земельних питань;

– за номером 2-44-54 гаряча лінія при центральній міській клінічній лікарні щодо медичних послуг.

Крім того, в місті налагоджена тісна співпраця всіх структур, які мають працювати в напрямку підримки учасників сімей та їх родин, закріплені відповідальні особи у всіх відділах та управліннях для обміну інформацією з метою постійного поновлення бази даних. Адже Департаментом сформовані соціальні паспорти, де визначені кожним учасником АТО чи представниками їхніх родин потреби. Особлива увага приділяється сім’ям загиблих щодо встановлення їм статусу, пільг та підтримки, а також пораненим. Акцент тут робиться саме на соціальні служби та медичні заклади. Найгострішою проблемою є психологічна підтримка. Для цього Інформаційний центр буде налагоджувати співпрацю з волонтерами та релігійними громадами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: