fbpx

В Івано-Франківську відкрили перший на Прикарпатті пересувний планетарій

Суспільство 14:03, 04.12, 2014

В Івано-Франківську презентували перший пересувний планетарій. Ініціатор Віктор Норович розповідає, що така ідея у нього виникла після відвідин Любліна.

"Будучи у Любліні, я переглядав планетарій, і мене захопила велич Божого творіння. Тож я вирішив, що ми мусимо в себе мати такий планетарій", – каже пан Віктор. 

За його словами, планетарій діятиме на постійній основі, сеанс цікавих та пізнавальних фільмів відбуватиметься щогодини тривалістю у 30-40 хвилин. Тож у міській Ратуші діти та дорослі, які прийшли в планетарій, зможуть не тільки оглянути експонати музею, а й подивитись пізнавальну програму, пише Галицький кореспондент.

"Такі планетарії вже є на Харківщині, у Луцьку, Донецьку, але свого планетарію, який був би тут і з яким би можна було працювати з освітянами, представниками культури та туризму, не було. Ми хочемо, щоб було цікаво всім. Ми будемо анонсувати виїзди в різні міста області, але найперше про нього має дізнатися молодь Івано-Франківська. Найперше ми в суботу з працівниками служби у справах сім'ї організуємо показ для дітей, які потребують опіки суспільства. Самі виїзди будуть організовуватися вже після нового року", – каже власник планетарію.

Сьогодні присутні мали можливість переглянути фільм "Дивовижні скельця", який розповідає про історію телескопа, що починався від двох скелець, до телескопа на орбіті, який може сприймати світло вже погаслих зірок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: