fbpx

В Івано-Франківську відкрили виставку, присвячену 75-річчю з часу формування меж регіону

Наша історія 17:42, 09.12, 2014

У грудні минає 75 років з часу утворення Станіславської, а сьогодні Івано-Франківської області.

Цій події приурочено виставку в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, яка триватиме до кінця місяця. Головними експонатами стали книжкові, буклетні видання про утворення та історію області. Слід відзначити і  дослідницьку літературу, в якій відображено  контекст розвитку Прикарпаття, а також суть трансформації – прийняття адміністративно-територіального устрою, яка відбувалася в 1939 році, коли область входила до складу УРСР, повідомили КУРСу в Івано-Франківській ОДА.

"Враховуючи всі недоліки адміністративно-територіального устрою нашої області, сьогодні першочерговим завданням нового уряду є його реформування або хоча б оптимізація, – зазначив Богдан Волошинський. – Система адміністративного поділу, спадкоємцями якої ми стали, здобувши незалежність, є архаїчною і потребує суттєвих змін".

Довідково: Івано-Франківська область була створена 4 грудня 1939 року. 9 листопада 1962 року область перейменована зі Станіславської на Івано-Франківську. Прикарпаття поділено на 14 районів. В області нараховується 15 міст (в тому числі 6 обласного підпорядкування), 24 селища і 765 сільських населених пунктів, які об`єднані в 477 сільських рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: