fbpx

В Івано-Франківську відкриють наукове містечко "Нова Енергія"

Суспільство 09:10, 08.09, 2016

Школярам, студентам, керівникам муніципалітетів і ОСББ вже незабаром розкажуть, як бути енергоефективним у сучасному світі. Кожен з них у науковому містечку на базі ІФНТУНГ зможе долучитися до науки через інтерактивне навчання.

Офіційне відкриття містечка "Нова Енергія" 21 вересня. Тут усім відвідувачам на різних експонатах демонструватимуть дію відновних джерел енергії. Навчально-розважальна локація задумана і створена для ознайомлення з наукою і технологіями про енергію.

"У нас облаштоване місце і для навчань, і для розваг. Наприклад, весело провести час зі своїми дітьми можна позмагавшись, хто більше згенерує енергії на велогенераторі, побачити на конструкторах, як перетворюється вітрова енергія в електрику. Також можна спробувати надрукувати спроектовану власноруч модель на 3D принтері. А для найменших відвідувачів розроблені спеціальні навчальні програми. Так, діти віком 6-7 років навчатимуться моделюванню відновних джерел енергії, використовуючи конструктори LEGO, Horizon, Giga, – розповідає керівник проекту "Нова Енергія" Максим Карпаш.  До речі, набір у групи відбудеться з 1 жовтня, про що детальніше ми повідомлятимемо на своїй сторінці у Фейсбук".

Додатково при науковому містечку створений консультаційний пункт з питань енергоефективності та енергозаощадження, де науковці університету проводитимуть майстер-класи і тренінги.

Ідейники та засновники проекту "Нова Енергія"  ГО "Бюро розвитку інноваційних технологій", кафедра енергетичного менеджменту та технічної діагностики ІФНТУНГ – переконані, що відкриття такого потужного навчально-розважального комплексу є важливим не лише для мешканців Івано-Франківська, а й для західного регіону, оскільки наукове містечко прийматиме й туристів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: