fbpx

В Івано-Франківську відкриють Школу пілотування "Falcon"

14:11, 26.04, 2018

Завтра в Університеті Короля Данила відбудеться презентація Школи пілотування "Falcon". Усі охочі зможуть записатися на навчання у Школі.

Це спільний проект Університету Короля Данила і освітнього середовища "РобоклубІФ".

"Ukrainian Association of Drone Racing та Університет Короля Данила підписали Меморандум про співпрацю. Вітаємо наших нових партнерів та запрошуємо до першої в Івано-Франківську школи підготовки юних пілотів мультироторних систем та FPV Дронів!" – розповів керівник Ukrainian Association of Drone Racing Дмитро Аксьонов.

Тема безпілотних літальних апаратів нині є актуальною у всьому світі і, звичайно, в Україні (з огляду на тривалу війну та стрімкий розвиток аграрного сектору, які потребують спеціалістів). Більшість українських професіоналів, що зараз працюють у цій галузі, є світчерами-самоучками, які отримали свій досвід через величезну кількість витрачених власних ресурсів та часу, часто відірвані від спільноти однодумців. Дехто починав шлях до професіоналізму під час змагань з дрон-рейсингу, які є загалом не тільки перегонами безпілотних апаратів, а й змаганнями пілотів та конструкторів.

Школа пілотування "Falcon" пропонує дітям 9-13 років поринути у світ безпілотних літальних апаратів, карколомних перегонів та технічної творчості, що цілком можливо перетвориться у справу всього життя. Протягом травня-червня слухачі школи навчатимуться пілотувати, складати і ремонтувати мультикоптерні системи.

"Ринково орієнтовані організації потребують фахівців у сфері управління дронами та квадрокоптерами, оскільки однією з ключових умов успішного розвитку є залучення додаткових електронних інструментів та експертів, які вміють ними керувати. Найважче навчання дронрезингу, адже потрібно керувати з високою маневреністю на великих швидкостях. Саме тому ми пропонуємо стартувати у навчанні дітям 9-13 років", – наголошує Василь Боднарук, PM факультету інформаційних технологій Університету Короля Данила.

Викладачем курсу стане Іван Норожнов – засновник першої в Європі дитячої дрон-рейсерської команди. Його вихованці входять у першу десятку найкращих пілотів України та є абсолютними золотими медалістами юніорських змагань. Авторська методика Івана довела свою ефективність і визнана пілотською спільнотою та UADR, Асоціацією дронрейсингу України.

Навчання в школі пілотування розбите на рівні:

1. Основи пілотування, конструювання та обслуговування мультикоптерних систем. Змагання Ліги Юніорів. Членство в UADR.

2. Пілотування мультикоптерних систем FPV (пряме керування по відеосигналу з видом від першої особи), основи 3D-друку та моделювання у САПР. Отримання міжнародних ліцензій Міжнародної федерації аеронавтики FAI / ФАМСУ. Участь у змаганнях національного та міжнародного рівнів, чемпіонаті України, турнірах та інших подіях.

3. Аерофотозйомка. Розробка, конструювання, програмування та обслуговування автоматичних мультикоптерних систем. Мікрокоптери. Перегони у критих локаціях.

Ті, кому пощастить потрапити в перший набір школи в Івано-Франківську, вже цього літа зможуть брати участь у змаганнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: