fbpx

В Івано-Франківську відсвяткували 106-ту річницю Пласту

Суспільство 16:03, 16.04, 2018

14 квітня пластуни Івано-Франківська відсвяткували 106- ту річницю з Дня складання першої пластової присяги. Темою заходу були, звісно, пригоди з випробуваннями та халепами.

Комендантом (#пластологізм комендант – керівник проекту) був 8-річний пластун-новак Захар Стецик, повідомляється на сторінці "Пласт – Івано-Франківськ" у Фейсбуці.

Традиційно пластуни мали вимарш центральною частиною міста до пам’ятника Пластунам, що не зламали своїх присяг. Нововведеною традицією стало миття пам’ятника пластунами, які матимуть за честь досягнути найвищий ступінь в юнацтві "Скоба" або "Вірлиці".

Опісля урочистих церемоніалів та слів-привітань відбулися ігри та тернові змаги по уладах: програма для пташат (3-5 р.) та новацтва (6-11 р.) – гра "Впіймай пригоду за хвоста" в Парку культури та відпочинку Т. Г. Шевченка; програма для юнацтва (11-18 р.) – тернова гра "От халепа" в центральній частині міста: смуга перешкод, фотографування з квадрокоптера, запалювання вогню, лицарські обладунки, творча ділянка, домедична допомога та багато цікавого. Опісля активних локацій для юнацтва в Grand café кінотеатру "Люм’єр" відбулася інтелектуальна гра, перемогу в якій здобула команда куреня ч. 22 ім. М. Підгірянки. 

Особливістю святкування стала нічна ватра "Іти у мандри все мене кортить" в дворі пластової домівки за участі музиканта пл. сен. Андрія Винницького та його друзів.

Організаторами святкування 106-ї річниці в Пласт Івано-Франківська є 3-й курінь УСП/УПС "Лісові Чорти" та курінь ч. 52 УСП та ч. 30 УПС "Блискавки" спільно зі Станичною Пластовою Радою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: