fbpx

В Івано-Франківську офіційно відзначили річницю Євромайдану

Суспільство 13:25, 21.11, 2014

На Вічевому майдані в Івано-Франківську відбулося віче з нагоди першої річниці Євромайдану.

На віче прийшло близько тисячі студентів з різних навчальних закладів Івано-Франківська. Захід розпочався зі спільного виконання гімну України та молитви, після чого слово взяли студенти та молодь – учасники Євромайдану.

Один із активістів, Максим Кицюк, виступаючи перед студентами, зазначив, що найактивніші учасники Євромайдану в Івано-Франківську зібралися ще вночі та згадали все, що відбувалось, обговорили всі проблеми, які були раніше і з’явились протягом останнього року. 

"Пройшов рік, і ми дуже багато чого пережили: зимові події, після чого – анексію Криму, після чого – війну, але ніяк не АТО. Суспільство наше знаходиться в стані певної невизначеності, ніхто не розуміє, що буде далі. Студентство, яке перше вийшло по всій Україні, яке кинуло виклик українському суспільству із вимогою конкретних змін, досі перебуває в стані невизначеності… Але влада, якою б вона хорошою-нехорошою не була, досі стає на чолі цієї системи. Як би ми не боролися проти цієї системи взимку, майже нічого не змінилося. Просто прийшли нові обличчя. А саму систему ніхто реформами не змінив", – зауважив Максим Кицюк.

Він заявив, що студенти не хочуть йти за програмою, запланованою владою, і запропонував виступити представникам молоді, які першими вийшли на протестну акцію в Івано-Франківську рік тому.  

Слово також взяли активісти Андрій Чепіль, Наталя Сербин, Юрій Солоджук, Ярослав Вакалюк. Після виступів молоді до слова запросили нинішніх чиновників.

Після урочистого віче учасники колоною вирушили до Меморіального скверу, де відбулася поминальна панахида за загиблими під час Революції Гідності студентами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: