fbpx

В Івано-Франківську вперше вийшли на вулиці тротуарні порохотяги

Суспільство 14:22, 19.04, 2018

Дороги і тротуари в Івано-Франківську прибирають порохотяги і трактори.

Про роботу з прибирання вулиць від сміття і пилюки доповів на засіданні міськвиконкому директор КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко

КП "МДК" має на обслуговуванні усі міські дороги – 197 км, 860 тисяч метрів кв. тротуарів та 80 тисяч метрів квадратних площ. Для прибирання доріг використовують три поливальні машини, п'ять порохотягів, трактори ддя вивезення сміття. 

"Техніка працює в основному вночі, вдень важко працювати через рух машин", – сказав Бурко, відповідаючи на закиди критиків, що техніки на вулицях не видно.

За словами Бурка, два порохотяги переведуть на цілодобовий режим роботи. Вдень вони прибиратимуть бічні вулиці. 

"Вчора перший раз до роботи вийшли два тротуарні порохотяги. Вони передбачені для прибирання тротуарів і площ. Цієї ночі працювали у центральній частині міста, надалі плануємо їх відправляти у спальні райони".

Міський голова Руслан Марцінків поцікавився, що потрібно дорожникам, аби покращити прибирання.

"Розмір фінансування. Коли я був у маленькому польському містечку на 25 тисяч населення, там на ці потреби був мільйон євро. Друге – кількість дорожньої техніки. 5 порохотягів для такого міста дуже мало. Третє – дуже серйозна проблема в обслуговуванні техніки іноземного виробництва. У нас немає кому її ремонтувати", – відповів Бурко.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: