fbpx

У Франківську 12 ветеранів АТО отримали квартири. ФОТО

Суспільство 12:23, 27.04, 2018

Сьогодні учасники АТО з Івано-Франківська отримали документи на 12 квартир: 8 двокімнатних та 4 однокімнатні.

Квартири отримують у порядку сформованої черги.

Про те, що люди сьогодні отримають квартири, їх не попереджали, тому це стало для них сюрпризом. 

Один із таких Михайло Іванюк, який служив у третій бригаді оперативного призначення Нацгвардії. Прослужив в армії 24 роки, брав участь в АТО і отримав інвалідність ІІІ групи, батько трьох дітей. У відомчій черзі на житло стояв 13 років. Проживає з рідними. На пенсію з інвалідності прожити тяжко, працює дружина.

"Вернувся з війни живий, з руками, з ногами, все дуже добре", – не втрачає надії чоловік.

За словами голови Івано-Франківської міської асоціації учасників АТО Василя Андріїва, квартири, які сьогодні вручатимуться, розташовані у різних мікрорайонах: "Пасічна", "Хіміків", "Левада", "Калинова Слобода".

1

"Складно вибирати завжди. Є багато людей, які потребують. У кожного є своя історія, складні умови: проживають чи в наймах, чи на мальньких площах скупчуються багато чоловік. Завжди вибір тяжкий, але його треба робити", – сказав Андріїв. 

Зокрема, однокімнатні квартири отримали:

Олег Григорчук – у 2015 році брав участь в АТО на території Луганської області. Разом з дружиною та сином винаймають квартиру.

Володимир Гаріджук – у 2014 році отримав поранення під час бойових дій в районі Іловайська. Розлучений, проживає на орендованій квартирі.

Іван Ільчук – у 2015-2016 рр. виконував завдання у містах Старобільськ, Лисичанськ, Попасна. Разом з дружиною орендують квартиру. 

Віталій Нищук – у 2014-2015 рр. перебував в зоні АТО в Донецькій області. Проживає на орендованій квартирі разом з дружиною та двома дітьми, очікують народження ще одного немовляти.

Власниками двокімнатних квартир стали: 

Володимир Фіцик – служив у 128 бригаді, 15 окремому гірсько-піхотинському 5 батальйоні. Разом з дружиною та двома дітьми проживає разом з родичами у неприватизованій квартирі, у якій живе загалом 11 чоловік. 

Олександр Слободян – отримав поранення при операції з порятунку групи генерала Кульчицького, яка перебувала у збитому сепаратистами вертольоті під Слов'янськом. Одружений, має дочку, орендує квартиру.

Володимир Симончук – у 2014-2016 рр. перебував у зоні АТО в Луганській області. Разом з дружиною та трьома дітьми проживає в орендованій квартирі.

Сергій Карпенко – служив у 30 ОМБР. Разом з сім'єю, у тому числі двома дітьми, проживає у службовому "бараку", власного житла не має.

Руслан Бабій – брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Проживає з дружиною та двома дітьми в орендованій квартирі.

Максим Бобрикович – служив в Авдіївці, 95-а ВДВ, інвалід ІІІ групи. Разом з дружиною та двома дітьми проживають у квартирі тещі.

Михайло Іванюк – служив у в/ч 3017, 3 батальйоні Нацгвардії України. Перебував у зоні АТО у 2015 році – Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Тепле. 

Павло Демчик – служив у 26 бригаді в/ч 3132. В зоні АТО перебував у 2015-2015 рр. – Горлівка, Зайцеве, Курдішівка, Кліщіївка. Батько двох дітей, з сім'єю проживає у гуртожитку.

Усі вручені квартири розташовані в новобудовах і придатні для того, щоб починати робити у них ремонти.

Загалом квартири від Асоціації уже отримали 68 учасників АТО. У черзі на отримання залишається ще 220 учасників АТО. 17 травня в драмтеатрі вручать ще 20 квартир. У найближчі три місяці загалом планують вручити ветеранам АТО 60 квартир.

Проект "Житло воїнам АТО" функціонує з липня 2016 року. Його реалізовують з ініціативи бійців, які об’єдналися, щоб вирішувати житлові питання самотужки, не вимагаючи фінансування ані з міського, ані з обласного бюджетів. Міська влада надає ветеранській організації земельну ділянку в Івано-Франківську. На цій ділянці атовці пропонують інвестору-забудовнику звести багатоповерховий житловий будинок, частину квартир в якому він зобов’язується віддати учасникам АТО. Більше про проект читайте за посиланням >>. 

За останній рік Міська асоціація учасників АТО вручила 56 квартир учасникам АТО, інвалідам 3-ї групи, багатодітним та малозабезпеченим сім'ям. Однак потреба не вичерпана, оскільки у черзі на квартири є 380 учасників АТО. Цього року власноруч будуватимуть багатоквартирні будинки для бойових побратимів

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: