fbpx

В Івано-Франківську вручили 12 орденів "Народний герой України". ВІДЕО

Суспільство 10:10, 19.12, 2017

Недержавні відзнаки з глибоким змістом: 12 орденів "Народний герой України" вручили бійцям АТО в Івано-Франківську, три з них – посмертно.

Нагороду Леоніда Дергача із позивним "Академік" отримують його рідні. Військовослужбовець 72-ї бригади загинув 1 лютого 2017 року. Викладач Чернівецького університету, який до того не служив в армії, прийшов на війну рядовим у 2015 році і вже незабаром став командиром роти. Рідні кажуть, що попри поранення не міг залишатися вдома, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

"Він завжди говорив, що захищає не українські права, а права українців. Це для нього було більш обширне. Він у нас був справжнім патріотом і казав, що якщо ховатися, то хто буде захищати нашу незалежну Україну, хто буде захищати моїх синів?" – передає сестра загиблого Альона Колесникова.

Командира відділення 40-го окремого мотопіхотного батальйону 17-ї танкової бригади Віктора Андіанова на нагородження подали бойові побратими. Запевняють, що він цього вартий.

"Я згадував про бій 7 лютого. Там була дійсно важка ситуація, де Вітя залишився майже сам. Йому довелось працювати самому. Це було дуже страшно – біля нього розривались снаряди", – розповідає капітан резерву ЗСУ, 17-та танкова бригада Юрій Брехаря.

Срібний тризуб з мечем по центру вручає героям сам народ. Номінувати героїв на нагородження може кожен. Після цього нагородна рада вирішує, чи справді людина гідна такого звання. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: