fbpx

В Івано-Франківську встановлять шестиметрову вертепну зірку

Культура 17:46, 26.12, 2014

У п’ятницю, 26 грудня, у конференц-залі філармонії відбулася прес-конференція організаторів проекту "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах".

"Цей проект цікавий насамперед тим, що в ньому візьмуть участь представники всіх областей України, які попередньо заповнювали і відсилали нам відповідні анкети. Це всеукраїнський проект, який робиться на локальному рівні. Відтак маємо на меті дати старт заходу саме в Івано-Франківську, а згодом передати естафету… всій країні, – розповіла одна з організаторів проекту Надія Шегда. – Основа мета проекту – зшивання країни, адже Україна на сьогоднішній день справді роздерта. Відповідно наше завдання тут, на нашій території, де немає війни, – робити все залежне від себе, аби продовжувати ту справу, яку, власне, роблять наші воїни", пише ГК.

У п'ятиденній програмі проекту "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах", який триватиме з 5 по 10 грудня 2015 року,  лекції, дискусії, круглі столи, майстерні, творчі вечори з цікавими та авторитетними у своїх середовищах спікерами.

"Квінтесенція заходу – вертеп. Тобто впродовж проекту всі охочі зможуть спостерігати за виступами різних колективів, як обласних, так і всеукраїнських. Ми будемо створювати власний вертеп, починаючи з першого дня проекту, тобто 5 січня. Всеукраїнська коляда буде представлена різдвяною історією або легендою. Окрім того, в нас є дерево роду, яке пов’язує разом коріння, крону дерева й гілки, – зазначив режисер заходу Дмитро Ярема. – Сама коляда закінчиться досить цікавим дійством, адже ми маємо велику вертепну зірку заввишки шість метрів, яка буде встановлена на площі Міцкевича. Усі учасники проекту матимуть змогу прикрасити зірку".

До Івано-Франківська завітає близько сотні учасників. Організатори ставили собі за мету зібрати однакову кількість представників із кожної області. Але взяти участь у проекті "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах" зголосилися представники з Донбасу, тому ставка була зроблена саме на жителів Східної України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: