fbpx

В Івано-Франківську започаткують курси вивчення чеської мови

Суспільство 11:33, 22.06, 2016

З вересня 2016 року в Івано-Франківську працюватимуть курси вивчення чеської мови.

Про це домовились міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом з директором Чеського центру при Посольстві Чеської Республіки в Україні Луцією Ржегоржіковою.

Чеський центр у Києві є одним із дипломатичних напрямів роботи Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. Його діяльність не обмежується лише культурними заходами, але й спрямована на популяризацію чеської мови. Подібні курси вже існують у низці українських міст: Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську. А цьогоріч їх планують запустити в Івано-Франківську та Вінниці.

"У нас дуже активно функціонує Центр польської культури. Ми співпрацюємо, влаштовуємо різноманітні заходи, дні польської культури. Івано-Франківськ – відкритий для таких проектів, де європейські нації можуть обмінюватись культурним досвідом", – зазначив Руслан Марцінків.

Попередньо курси чеської мови в Івано-Франківську запрацюють з вересня місяця у приміщенні читального залу міської бібліотеки, що на вул. Пилипа Орлика. Тут є уся необхідна технічна база для забезпечення якісного навчання. Групи кількістю до 10 осіб займатимуться у дві зміни – ранкову та вечірню. Окрім теоретичного навчання, також буде організовано перегляд чеських фільмів в оригіналі, спілкування з носіями мови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: