fbpx

В Івано-Франківську запрацювала громадська приймальня "Самопомочі"

Політика 13:08, 13.12, 2014

В Івано-Франківську відкрили та освятили громадську приймальню громадського об’єднання "Самопоміч".

Після освячення приміщення відбулася прес-конференція за участю керівника ГО "Самопоміч" у місті Івано-Франківську Тараса Виноградника, його заступника Миколи Гавриляка, голови представництва громадського об’єднання "Самопоміч" у Калуші Богдана Когута та народного депутата Левка Підлісецького.

Активісти розповіли про діяльність об’єднання в обласному центрі та поділилися планами на майбуднє.

Як розповів Микола Гавриляк, ГО "Самопоміч" в Івано-Франківську розпочала роботу ще влітку. Франківські активісти пройшли навчання у Львові та ознайомилися, на яких засадах будує свою роботу ГО "Самопоміч".

За цей час активісти провели інформаційно-практичні навчання з безпеки міста. Зокрема, більше 300 іванофранківців навчилися надавати першу медичну допомогу, самозахисту та володінню зброєю.

Також "Самопоміч" започаткувала проект соціальне репетиторство.

"Зараз у нас є п’ять соціальних репетиторів, які займаються із майже сотнею дітей. Ці діти з ліцеїв-інтернатів, малозабезпечених сімей, які не можуть собі найняти репетитора", – розповів Микола Гавриляк.

Для дошкільнят активісти "Самопомочі" проводять уроки здоров’я у ДНЗ.

"Наша мета в цьому проекті полягає в тому, щоб батьки мали здорових дітей і не боялися віддавати їх у спортивні секції. Наша організація ставить для себе пріоритетом не спорт великих досягнень, а взагалі здорове населення",  пояснив Гавриляк.

Крім того, активісти ГО "Самопоміч" провели форум для вчителів-фізкультурників.

У найближчих планах – реалізація проекту "Персональний комп’ютер для пенсіонерів". Для людей похилого віку в Івано-Франківську проводитимуться навчання для того, щоб вони навчилися користуватися скайпом, поштою та пошуковими службами в інтернеті.

Незабаром "Самопоміч" започаткує щоквартальні форуми для молоді та планує відкрити юридичну приймальню.

Як розповів Богдан Когут, "Самопоміч" долучилася до акції "Святий Миколай іде до сиріт", яку проводить Мальтійська служба. А 24 грудня активісти об’єднання запрошують у кінотеатр "Космос" на благодійний показ фільму діток із малозабезпечених сімей, а також дітей учасників бойових дій на Сході.

Однак народний депутат Лев Підлісецький, переконаний, що нічого б не вдалося зробити без щирості намірів.

"Без Бога і віри в Бога насправді би того всього не було. Якщо ви щось робите нещиро, люди вам не повірять, і успіх "Самопомочі" в тому, що люди нам повірили",  каже нардеп.

Керівник ГО "Самопоміч" в Івано-Франківську Тарас Виноградник закликав молодих, активних людей долучатися до команди "Самопомочі".

Громадська приймальня ГО "Самопоміч" працює в Івано-Франківську, по вул. Грушевського, 14, тел.: 0673419114

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: