fbpx

В Івано-Франківську затримали вбивцю 50-літньої жінки

Суспільство 16:21, 05.06, 2014

30-річному чоловікові інкримінують скоєння навмисного вбивства у мікрорайоні «Пасічна» в ніч з 30-го на 31-ше травня. Тоді тіло 50-річної мешканки виявили на даху багатоповерхівки.

 

Як повідомив "КУРСу" заступник начальника УМВС Володимир Сміх, прибувши на місце події, правоохоронці виявили тіло жінки із ознаками насильницької смерті, зокрема виднілись сліди задушення та проникаючі колото-різані рани тулуба.

У ході розслідування було встановлено, що 50-річна жителька поверталась додому з роботи в нічний час доби. Ліфт уже не працював, тому жінці довелося пішки підніматися на шостий поверх, де знаходилась її квартира. В ту фатальну ніч біля помешкання на громадянку очікував зловмисник, який на неї напав. Жінка чинила опір та почала утікати сходами вище. Однак на 9-му поверсі правопорушник наздогнав потерпілу та, накинувши на шию мотузку, завдав декілька ударів ножем.

Правоохоронцям вдалося встановити особу підозрюваного. Ним виявився 30-річний сусід потерпілої. Затримати одразу його не вдалося, чоловік покинув територію області та утікав спочатку на Львівщину, а потім до Рівного. Це місто стало кінцевою точкою його переховування від правоохоронних органів, там його вдалося затримати.

Підозрюваного повернули до Івано-Франківська та оголосили про підозру в умисному вбивстві. Чоловік в скоєному зізнався. За його словами, напад на жінку він здійснив з метою її пограбування. Потрапити до квартири жертви не вдалося, тому після того, як він позбавив життя громадянку, заволодів її мобільним телефоном та готівкою. Щоб приховати свій злочин, правопорушник відніс тіло жінки на дах будинку.

Як зазначають міліціонери, підозрюваний раніше вже тричі притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Тепер йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від семи до п’ятнадцяти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: