fbpx

В Івано-Франківську завершується будівництво дитсадка

Суспільство 10:22, 11.03, 2016

10 березня Руслан Марцінків разом з директором департаменту освіти і науки Ігорем Смалем та начальником управління капітального будівництва Володимиром Ковальчуком оглянули ДНЗ № 35 "Вишиванка", що в мікрорайоні Пасічна. З часів незалежності це перший садок в Івано-Франківську, який повністю збудований, а не відремонтований чи відновлений.

Зараз роботи перебувають на завершальній стадії. Повністю готові зовнішні мережі, дахова котельня, що завдяки особливій конструкції дозволяє заощаджувати енергоносії. Фірма-підрядник "Роса-ІФ" наразі завершує внутрішні роботи: встановлення освітлення, дверей та паркетної дошки. І вже з наступного тижня можливим буде облаштування груп та інших приміщень необхідними меблями та технікою. Це завдання департаменту освіти і науки, яке може підібрати устаткування, відповідно до санітарних норм та вимог навчального закладу цього типу, повідомляє прес-служба МВК.

"Одна з основних проблем міста – це недостатня кількість місць у дитячих садочках. Тому дуже радий, що знайшли такий спосіб: підприємці, які мали заборгованість перед містом з пайових внесків, зголосились профінансувати будівництво садочка. Насправді це не так просто, щоб вже за 1,5 року був результат, який ми зараз бачимо. Відкриття заплановане на День міста, а запрацює садок у вересні з початком нового навчального року", – розповів Руслан Марцінків.

Зі слів Ігоря Смаля, садок збудовано з дотриманням сучасних систем енергозбереження та з використанням екологічно чистих матеріалів.

"За проектом "Вишиванка" розрахована на 190 місць. Це 2 ясельні та 8 дошкільних груп. Сподіваюсь, що жодне місце не буде змарноване. Скоро відкриємо електронну чергу на цей садок. Про це повідомимо громаду, аби кожен охочий міг забронювати місце для своєї дитини. Запевняю, що ніякої преференції щодо кандидатів не буде. Перевага, звісно, надаватиметься мешканцям цього району, а таких буде чимало з огляду на кількість новобудов", – поінформував директор департаменту освіти і науки.

Під час огляду завідуюча новим садочком Наталя Кучеренко, яка, до слова, вже затверджена на посаді, поділилась своїм баченням благоустрою території:

"Окрім вже встановлених альтанок, також плануємо дитячі каруселі, посадити дерева та квіти. Для дітей це потрібно, адже садок не обмежується лише приміщенням".

"Вишиванка"  не єдиний ДНЗ, який будують в Івано-Франківську. Цьогоріч заплановане відкриття садочків в приміських селах: Вовчинці, Угорниках, Хриплині. У міському бюджеті також виділено кошти на садочки в Микитинцях і Крихівцях. До того ж вже оголошено тендер на реконструкцію дитячого садочка на вул. Хоткевича, приміщення якого нещодавно було повернено у власність громади.

"Реконструкція приміщення потребує багато часу, адже сучасні технічні та санітарні вимоги щодо облаштування ДНЗ дуже змінились. Зараз готуємо потрібну документацію, аби розпочати роботи у цьому році",  коментує Володимир Ковальчук.

Руслан Марцінків розпорядився департаменту освіти і науки провести закупівлю необхідного обладнання, аби з наступного тижня почати облаштовувати групи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: