fbpx

В Івано-Франківську зібрали всеукраїнське Віче деревообробників, щоби звернутися до Порошенка і Яценюка

Суспільство 13:20, 12.06, 2015

На віче прибули голови та представники регіональних Асоціацій з Києва, Волині, Чернівців, Львова, Тернополя та Всеукраїнської асоціації деревооборобників і деревозаготівельників.

Близько ста делегатів з'їзду зібралися на Віче біля обласної державної адміністрації. Свої претензії і протест проти ситуації в галузі підприємці висловлювали Президенту, Кабміну і Держагенції лісових ресурсів.

"Не переслідуємо жодних політичних цілей. Не підтримуємо жодну політчину силу. Хочемо спокійно працювати в нашій державі. Платити податки і брати участь в соціально-економічному розвитку. Для цього нам нічого особливого не потрібно. Нам потрібна сировина", – пояснив голова Асоціації деревообробників і деревозаготівельників Західної України Ігор Соболевський.

Забезпечення сировиною підприємці пов'язують із Законом, який заборонив експорт лісу-кругляка. Учасники віче обурені тим, що Президент досі не підписав закон, прийнятий парламетом два з половиною місяці тому. У тому, що цей процес затягується, вони вбачають, як сказав Ігор Соболевський, "дерибан державних лісових ресурсів".

"Не існує наразі ані законодавчого, ні громадського чи іншого контролю за тим, що робиться з нашим лісом", – вважає Соболевський.

Новий Закон дасть можливість регулювати рубки відповідно до приросту лісу та регулювати ціну на ліс, наголошують деревообробники. А також дасть поштовх до розвитку і модернізації деревообробних підприємств Прикарпаття і України в цілому.

21 травня в Чернівцях відбувся з'їзд підприємців-представників деревообробної галузі України, на якому підприємці звернулися до Президента з вимогою підписати Закон про заборону вивозу кругляка № 1362. Проте документ підписаний не був.

"Днями волинська фірма "Цунамі" подала на Президента і Голову ВРУ до суду за грубе порушення Конституції. Те, що цей закон досі не підписаний, – це та головна причина, що змусила нас зібратися",  наголосив голова Асоціації деревообробників і деревозаготівельників Західної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: