fbpx

В Івано-Франківську знову протестували проти підняття тарифів

Суспільство 11:02, 05.05, 2015

На площі перед Івано-Франківською ОДА зібралось кількадесят молодих людей. Вони протестують проти підняття цін та тарифів для населення.

Люди тримали транспаранти з надписами: "Харчі – розкіш для українця", "Народу – європейські зарплати, а не європейські ціни", "Сеня, бюджет  не морква, його згризти не можна" та інші.
 
Ініціаторами акції протесту стали представники громадських організацій "Голос" та "Галицька козацька Січ", а також профспілка Івано-Франківської міської станції швидкої допомоги.
"У нас вже ціни, як у Європі, тарифи ростуть вгору. Ми прийшли сюди, щоб висловити владі своє незадоволення", – заявив представник ГО "Голос" Віталій Чорненький.
Якщо уряд піднімає тарифи для населення, то й нехай збільшить мінімальні зарплати до двох тисяч гривень. З такою пропозицією виступили представники служби швидкої медичної допомоги.
"Ми хочемо, щоб Уряд пояснив нам, за що піднімають тарифи для населення. Як при цих цінах та зарплатах можна вижити? Ми вимагаємо, щоб мінімальні зарплати підняли до двох тисяч гривень", – відзначив представник служби швидкої медичної допомоги Богдан Винник.
До слова, 3 травня в Івано-Франківську схожу акцію проти підняття тарифів провели представники партії "Свобода". Акцію розкритикував у мережі фейсбук представник ГО "Голос", один із організаторів сьогоднішньої акції Ростислав Гудзінський.
"Хода ж організована у кращих політичних традиціях комуністичних часів, зі всієї області звезли людей. З франківців на мітинг прийшли переважно пенсіонери. Молодь та люди середнього віку проігнорували "маївку аля свобода" і надали перевагу церкві та родинам. Щоб збільшити "картинку", попереду колони розгорнули розтяжку, після несли 10 м прапор молоді люди, за ними "актив", позаду пенсіонери. Вочевидь, акція організована по формі вірно, а по суті виявилась просто пердвиборчим "флешмобом" безробітного по суті, але не бідного за формою кандидата в мери Руслана Марцінківа. Шкода украінців…."  написав Ростислав Гудзінський у фейсбук.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: