fbpx

В Івано-Франківську з'являться курси екскурсоводів

Суспільство 11:39, 21.02, 2018

В Івано-Франківському туристично-інвестиційному центрі проводитимуть курси з навчання екскурсоводів. Розпочнеться навчання 16 березня 2018 року та триватиме 3 місяці.

З метою підтримки розвитку державно-приватного партнерства в Івано-Франківську започатковують проект фахової підготовки екскурсоводів для міста – курси екскурсоводів.

Головною метою проекту є розвиток інституційного партнерства, підвищення кадрового потенціалу у сфері екскурсійного супроводу. Результатом проведення курсів екскурсоводів буде підготовка фахівців туристичного супроводу за існуючими туристичними маршрутами, а також створення нових оригінальних туристичних маршрутів, пише прес-служба МВК.

Викладатимуть на курсах методисти та практикуючі гіди, сертифіковані тренери Федерації європейських гідів (FEG), члени ГО "Всеукраїнська асоціація гідів", викладачі вищих навчальних закладів Києва та Івано-Франківська.

До програми навчання входить: теоретична і практична підготовка, вивчення і оволодіння методичними прийомами проведення екскурсій, складання та калькуляція маршрутів, психологія роботи з різними групами туристів, а також вивчення історії і пам'яток Івано-Франківська. До закінчення навчання слухачі підготують "портфель гіда" і авторську екскурсію.

Після закінчення курсу слухачі набудуть навички проведення екскурсій та розробки маршрутів, отримують свідоцтво державного зразка за фахом "Екскурсовод".

Слід відзначити, що Івано-Франківщина – лідер екскурсійного туризму в Україні. Щороку понад 1 мільйон українців приїжджають до міста та на Прикарпаття, щоб здійснити пізнавальні мандрівки і дізнатись цікаву та змістовну інформацію про наш край, його історію, культуру, звичаї і традиції, етнографічне розмаїття тощо.

Зважаючи на підвищений попит на екскурсійні послуги і те, що екскурсійна діяльність створює додаткові робочі місця на території туристичного обслуговування, ринок потребує кваліфікованих фахівців для сфери туристичного супроводу. Одним із способів об’єднання зусиль бізнесу і влади для покращення туристичної привабливості території є надання якісного сервісу українським та іноземним туристам.

Контакти організаторів: (0342) 71 35 18, 72 57 70, 55 20 65

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: