fbpx

В івано-франківських школах планують відновити стрілецькі тири

Суспільство 10:30, 30.09, 2014

У зв'язку з неоголошеною війною в Україні, цього року Міністерство освіти і науки України посилило увагу до вивчення предмету "Захист Вітчизни" в загальноосвітніх закладах.

Про це на оперативній нараді в МВК доповіла начальник управління освіти і науки Наталя Микула.

Вона зазначила, що "Захист Вітчизни" викладають  22 вчителі в 31-ній школі в Івано-Франківську. При цьому деякі з вчителів працюють одразу в двох закладах. Більшість з них – колишні військові кадри. При цьому найстаршому викладачу майже 72 роки, наймолодшому – 23. І все ж, більшість кадрів старші 50-ти років. Тому вже незабаром потрібне буде омолодження викладацького складу вчителів предмету.

"Ми б хотіли, щоб в наші школи прийшли військові кадрові офіцери, які вже у відставці і могли б навчати наших дітей", – зазначила Микула.

У загальноосвітніх закладах міста збільшили кількість годин на вивчення предмету "Захист Вітчизни". Зокрема, в 11-ти школах цей предмет читається впродовж двох годин на тиждень, в одному закладі – 1,5 години, в 20 – 1 година.

Начальник управління освіти і науки зазначає, що впродовж останніх років матеріально-технічна база для навчання не оновлювалась. Проте у цьому році і зусиллями управління, і самих вчителів вдалося придбати пневматичну зброю, інформаційні стенди, мультимедійне обладнання, макети учбових автоматів, навчальні таблиці.

Одним із першочергових завдань для якісного навчання учнів є відновлення у школах стрілецьких тирів. Наразі вони є в одинадцяти навчальних закладах.

"Ми вже при формуванні бюджету на 2015 рік думаємо про те, щоб певна кількість коштів пішла на відновлення стрілецьких тирів для того, щоб учні шкіл міста Івано-Франківська навчалися не тільки читати і писати, а також володіти зброєю для того, щоби у випадку біди могли постояти за своє життя і свою державу", – розповіла Наталя Микула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: