fbpx

В Карпатах – хурделиця і мороз, на Прикарпатті – шторм. ФОТОФАКТ

Суспільство 10:35, 26.03, 2019

Штормове попередження оприлюднили сьогодні рятувальники Івано-Франківського обласного управління ДСНС. Йдеться про сніг і сильний вітер, а також істотну лавинну небезпеку в горах.

Як поінфоомували рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, на горі Піп Іван станом на ранок 26 березня хмарно, обмежена видимість. Хурделиця. Вітер північно-західний 5-6 м/с. Температура повітря -9°С.

Від учора в цій частині Карпат, на Чорногріському хребті, обмежена видимість. 

Як попереджають з посиланням на синоптиків рятувальники обласного ДСНС, в найближчу годину із збереженням до кінця дня 26 березня по області та місту Івано-Франківську очікується посилення північно-західного вітру до 15-20 м/сек. 

У зв’язку зі снігопадами 27 березня у високогiр’ї Iвано-Франкiвської області зберігається значна снiголавинна небезпека – 3 рiвень.

Вихід туристів у таких умовах в гори небажаний. 

Вчора, 25 березня, о 08.15 год. Явірницький загін гірських рятувальників прийняв сигнал про допомогу від трьох туристів, які "застрягли" на горі Піп Іван. Спеціалісти піднялися і супроводили їх з гори до лісової зони. Виявилося, що туристи напередодні піднялись на вершину, переночували в приміщеннях обсерваторії, але не змогли самостійно зійти через обмеження видимості, повідомили в управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: