fbpx

В Карпатах стартує третій фестиваль "Дні українського кіно"

Стиль життя 14:27, 22.12, 2018

Мешканці високогірних селищ, де нема кінотеатрів, матимуть змогу безкоштовно подивитись цьогорічні українські прем’єри та поспілкуватись з творцями "Дикого поля", "Скаженого весілля" та інших фільмів, що нещодавно вийшли в український прокат.

Про це 22 грудня в Івано-Франківську під час прес-конференції щодо "Днів українського кіно" говорили організатори.

"Рівно рік тому за ініціативи голови Комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького був започаткований цей проект – безкоштовного показу сучасного українського кіно у високогірних селах Гуцульщини, де нема кінотеатрів. Тоді мало хто вірив, що це можна реалізувати. Проте рік тому близько трьох тисяч глядачів відвідало кінофестиваль у Верховині. Завтра в Карпатах розпочинається вже третій фестиваль "Днів українського кіно", і його географія розширюється",  сказав Микола Типусяк, заступник голови правління ГО "Всеукраїнський демократичний форум".

Анастасія Пугач, прес-секретарка КМКФ "Молодість", зазначила:

"Рік тому ми вперше провели дні українського кіно у Верховині, і тоді у нас виникла думка, що такий проект для міст, де немає кінотеатрів, має здійснюватись по всій країні, і нас підтримали у Міністерстві інформаційної політики. Сучасне українське кіно дійсно відродилося. Воно якісне, конкурентне та різножанрове. Тому дуже важливо, щоб всі українці, навіть у віддалених містечках, мали змогу його подивитися".

Дні українського кіно пройдуть у Верховині, Косові та Снятині з 23 по 25 грудня.

"Дике поле", "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила", "Скажене весілля" покажуть у Косові та Снятині. У Верховині, крім цих стрічок, продемонструють фільм "Легенда Карпат". Але кінофестиваль визначний не безкоштовними показами  після перегляду цих фільмів глядачі зможуть поспілкуватися з акторами, які особисто приїдуть представити свої роботи.  

Зокрема, Олег Москаленко, виконавець головної ролі, представить "Дике поле", Леся Самаєва – "Скажене весілля", де вона зіграла роль матері нареченої, а "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила"  Роман Луцький, який озвучив одного з героїв мультфільму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: