fbpx

В кінці вересня на Прикарпаття прийде французька вакцина від грипу з оновленим складом вірусів

Економіка 12:45, 20.09, 2016

У зв'язку з погіршенням соціально-економічної ситуації, з урахуванням оновленого складу вірусів, що вірогідно циркулюватимуть на території країни та області, у новому сезоні слід очікувати збільшення кількості захворілих на грип та ГРВІ, попередила Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області.

У минулому епідемічному сезоні перехворіло близько 12% населення Івано-Франківської області, з них 60,5% – діти до 17 років, повідомляють епідміологи. 

Найбільш ефективним методом захисту від грипу є щеплення протигрипозними вакцинами, відзначають фахівці.

Вакцинопрофілактика особливо ефективна при максимальному охопленні дітей та дорослих у колективах. Вакцинація проти грипу в Україні не є обов’язковою, тому вакцини проти грипу закуповуються за кошти місцевих бюджетів або за кошти окремих фізичних осіб.

В епідемічному сезоні 2016 – 2017 рр. ВООЗ рекомендує для Північної півкулі використовувати вакцини проти штамів вірусів грипу, що ймовірно будуть циркулювати на території України, а саме:
 

– А/Каліфорнія/7/2009(H1N1)pdm09-подібний вірус,

– A/Hong Kong /4801/2014 (H3N2) подібний вірус,
– вірус B/Brisbane/60/2008.
 

Для чотиривалентної вакцини, крім вищевказаних компонентів, рекомендується включити В/Phuket/3073/2013 подібний вірус.

Вакцину "Ваксігрип" виробництва Санофі Пастер С. А., Франція, з оновленим складом вірусів грипу очікують в області орієнтовно в кінці вересня цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: