fbpx

В Коломиї школярі ночують під міграційною службою, щоб отримати паспорти. ВІДЕО

Суспільство 10:13, 20.10, 2017

У Коломиї школярі з батьками по кілька діб вистоюють у чергах за паспортами, бо якщо дитина не матиме документа – дорослі не зможуть отримати перерахунок на субсидію.

20 жовтня стартує опалювальний сезон, а в міграційній службі документи приймають лише двічі на тиждень. Тож дев'ятикласники масово пропускають уроки. Про це йдеться у сюжеті Вікна-новини телеканалу СТБ.

У черзі стоять кількадесят людей з неповнолітніми дітьми. До прикладу, Мирослава із сином Степаном у черзі стоять другу добу. Документи у перший день не здали, бо були сорокові у списку. А за день встигають прийняти лише 30 людей. Тому записалися знову. Що дві години перекличка, якщо когось немає – зі списку викреслюють.

У 40-річної Світлані двоє дітей. Днями подала документи на отримання субсидії і отримала відмову, бо в старшої 14-річної доньки нема паспорта. Жінка, як і переважно всі люди, поспіхом кинулася робити документи.

Через черги за паспортами дев’ятикласники масово пропускають заняття.

У Коломийській школі №10 із 40 дев’ятикласників майже половини немає Така картина, кажуть вчителі, вже кілька тижнів поспіль.

У паспортному столі переконують, що роблять все можливе, щоб прияти людей. Проте вісім працівників із такою кількістю відвідувачів впоратися не можуть. Бо в середньому на людину треба витратити щонайменше 15 хвилин.

Бідкаються, якщо раніше документи можна було здати в своєму населеному пункті чи ЖЕКу, то тепер через ІD-паспорти всі з району їдуть до них.

"У місті і в районі є 160 тисяч населення, – розповідає керівник міграційної служби у Коломийському районі Марія Мельник. – І це все на один комп’ютер. У вівторок ми приймаємо. В середу ми приймаємо документи щодо втрати, зіпсуття, зміни прізвища і видаємо документи. В четвер і п’ятницю знову приймаємо, а в суботу видаємо".

У паспортному столі кажуть, що ажіотаж у них через фонд соцзахисту, який не попередив людей, що субсидії треба оформлювати до кінця жовтня. Ще й треба зазначити сукупний дохід сім’ї, в тому числі і дітей, які досягли 14-річного віку.

У соцзахисті кажуть, що люди винні самі, бо зволікають до останнього. Але заспокоюють: якщо паспорт надати пізніше, субсидія все одно буде нарахована з початку опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: