fbpx

В Коломиї цими вихідними відбувся фестиваль "Писанка". ФОТО

Культура 16:34, 23.04, 2018

Упродовж двох днів, 21 та 22 квітня, у Коломиї було чимало танців та пісень, конкурси писанкового розпису, виставка-продаж творів майстрів, святкова хода учасників фестивалю.

Про це повідомляється на сайті ІФ ОДА.

Цього року фестиваль відзначила широка географія його учасників. До Коломиї приїхали колективи з Естонії, Словаччини, Румунії, Польщі, а також Київської, Одеської, Хмельницької, Чернігівської, Донецької, Закарпатської, Рівненської, Дніпропетровської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської і, звичайно, Івано-Франківської областей – усього більш як 1000 митців та майстрів.

Організатори підготували культурну програму під назвою "Коломийська забава". А також конкурси з розписування писанок, виступи місцевих народних колективів та різноманітні майстер-класи (не лише з писанкарства, а й лозоплетіння, вишивки, ткацтва, гончарства, килимарства, різьбярства, бондарства тощо).

Відбувся фестиваль за підтримки Міністерства культури України, управління культури національностей та релігій облдержадміністрації, Коломийської міської ради, Міжнародного благодійного фонду "Покуття" та меценатів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: